Drenthe

Naam coach: Erik de Min
Naam praktijk: plusDEMIN

Plaats:  Havelte
Provincie:  Drenthe

Website: www.plusdemin.nl
Emailadres: info@plusdemin.nl

De afgelopen 10 jaar heb ik als coach gemerkt dat het bij coachingsvragen vrijwel altijd gaat om verruiming van het perspectief en het bewustzijn. Anders gaan kijken naar datgene waar je last van hebt, anders ervaren. Ik gebruik daarvoor verschillende methoden. Sommige met het hoofd, andere met het voelen in hart en buik. Essentiecoaching gaat daarin het meest ver, en brengt je de ruimte waarin alles wat zich aandient er gewoon kan zijn, zonder dat je daar in vast raakt. Graag begeleid ik je daar bij.

Flevoland

Friesland

Sjoukje Bruining

Naam coach: Sjoukje Bruining
Naam praktijk: Psychosociale Hulpverlening en Coaching
Emailadres: info@sjoukjebruining.nl
Website: www.sjoukjebruining.nl

Plaats: Bolsward en Havelte

Korte omschrijving:

De begeleiding die ik je kan geven heeft als doel om verbinding te maken tussen voelen, denken en handelen.

Anina Mulder

Naam praktijk: Essentie re-integratie
Emailadres: info@essentiereintegratie.nl
Website: www.essentiereintegratie.nl

Plaats: Ruigahuizen

Als(bedrijfs)coach help ik mensen bij verschillende levensvragen, zoals loopbaan-, re-integratie- en relatievraagstukken. Ieder mens heeft zijn talent. Ik help je om dit unieke talent te ontdekken en te ontwikkelen. Hierdoor kunnen je meest ultieme dromen uitkomen. Graag ondersteun ik je bij dit bijzondere pad.

Gelderland

Kees de Groot

Naam praktijk: Yoga Yuj
Emailadres: kdg@xs4all.nl
Website: www.yoga-yuj.nl

Plaats: Lunteren

Voluit leven in balans. We helpen je alles wat dat in de weg zit op te ruimen. We geven meer aandacht aan mogelijkheden dan aan problemen. Meditatie en yoga kunnen deel uitmaken van de aanpak. Tot ziens!

Tan May Ing

Naam praktijk: Tanah
Emailadres: mitan@concepts.nl
Website: www.tanah.nl

Plaats: Deventer en op diverse locaties

Ik ben docent bij de opleiding EssentieCoaching. Daarnaast trainer en coach in vraagstukken rond leiderschap en persoonlijke groei. Ik bied je aanwezigheid en aandacht met een diversiteit aan werkwijzen. Veranderen vanuit diepere lagen en hervinden van eigen bestuurskracht.

Sari Veugelers

Naam praktijk: Levend Lichtwerk
Emailadres: info@sariveugelers.nl
Website: www.sariveugelers.nl/levend-lichtwerk
Plaats: Nijmegen

Ik maak gebruik van een rijk palet aan behandelmethoden. Mijn kernkwaliteiten daarin zijn helder waarnemen en helend aanraken.
Dit zien en begrijpen is als Levend Licht dat helderheid brengt en helend door mijn handen heen werkt. Daarom noem ik mijn werk ‘Levend Lichtwerk’.
Ik begeleid mensen om mentaal, emotioneel en lichamelijk weer in balans te komen. daarbij vertrouw ik op ieders innerlijke wijsheid en eigen helende vermogen.
Hieronder vind je de belangrijkste 5 behandelmethoden, die in de praktijk naadloos in elkaar overlopen.

Aura healing en Reading
Cranio Sacraal therapie
Essentie Coaching
Soulretrieval
Opstellingen

Hans Mollee

Naam: Hans Mollee
Emailadres: info@hansmollee.nl
Website: www.hansmollee.nl

Plaats: Deventer

Coaching en counseling voor met name ondernemers en leidinggevenden.  Met meer passie en plezier leven en werken vanuit je eigen unieke en krachtige kern. Jezelf leren kennen en daardoor niet alleen meer kunnen bereiken maar dit ook meer ontspannen kunnen toepassen. Als je je mogelijkheden wilt vergroten of als je ergens vastzit. Ruime ervaring in coaching en begeleiding, co-trainer bij de opleiding EssentieCoaching en de training voor leidinggevenden.

Groningen

Ebba de Niet

Naam praktijk: Act of Being

Plaats:  Groningen

Website: www.actofbeing.nl
Emailadres: actofbeing@outlook.com

Korte omschrijving:
Ik werk met psychodrama/monodrama (>het zichtbaar/voelbaar krijgen van wat er speelt en wat er mogelijk is), essentiecoaching (> waar gaat het over?), focussing, lichaamsbewustzijn. Dit kan live en online via teams.

Limburg

Noord-Brabant

Gerja Visser

Naam coach: Gerja Visser
Naam praktijk: Praktijk Gerja Visser
Emailadres: gerja@gerjavisser.nl
Website: www.gerjavisser.nl

Plaats: Klundert

Praktijk voor acupunctuur en natuurgeneeskunde. Behandelmethodes:kruidengeneeskunde, acupunctuur en voeding als hoofdbehandelingen. Daarnaast Bach Bloesem, massage, Moxa, Cupping. Tijdens al mijn gesprekken gebruik ik EssentieCoaching als basis gespreksmethode. De gedachte van EssentieCoaching sluit naadloos aan op de uitgangspunten van natuurgeneeskunde en is daarom prima samen in te zetten om tot de kern van de problematiek te komen.

Esther Landa

Naam coach: Esther Landa
Naam praktijk: Anahatta
Emailadres: info@estherlanda.nl
Website: www.estherlanda.nl

Plaats: Den Bosch

Ik spreek mensen aan in hun essentie en mogelijkheden en de unieke waarde die zij hebben in het geheel. Als coach begeleid ik mensen een stukje op hun weg, waardoor zij bevestigd worden in hun uniciteit en levensmissie. Ik neem mensen mee op een reis die leidt naar hun essentie en de bevestiging daarvan. Dit draagt bij aan je innerlijk leiderschap, de keuzes die je maakt en de wijze waarop je uitdrukking geeft aan wie je bent. Krachtig, helder en liefdevol.

Tijs Breuer

Naam coach: Tijs Breuer
Naam praktijk: Neptunus Well-Being
Emailadres: tijsb@yahoo.com

Website: www.tijsbreuer.nl

Coaching helpt om bewuster keuzes te maken die er toe doen. Zo vind je nieuwe zingeving en motivatie om dichter bij jezelf te komen. Als essentiecoach nodig ik jou uit om stil te staan bij dat wat er is, hier en nu. Dit ‘direct ervaren’ zorgt ervoor dat je anders tegen je eigen leven aan gaat kijken. Door je gevoel en je lichaam serieus te nemen, kom je tot de kern van wat echt belangrijk voor je is. Dan gebeuren er mooie dingen.

Noord-Holland

Wendela Kloosterman

Naam praktijk: In Concreto
Emailadres: wendela@inconcreto.org
Website: www.inconcreto.org

Plaats: Amsterdam

Ik help bij vragen over werk, relaties of ontwikkeling om je eigen antwoord te vinden.

– accepteren van jezelf en anderen – ontspannen, op het werk en thuis – je uiten, met taal en lichaamstaal – verwerken van (oud) verdriet – vergroten van bewustzijn

Frederike Hollander

Naam coach: Fredrike Hollander, Body & Life Coach
Naam praktijk: Op de Liefde
Emailadres: frederike.hollander@opdeliefde.nl
Website: www.opdeliefde.nl

Plaats: Amsterdam

Leven en werken vanuit je passie. Hoe blijf jij flexibel, vitaal, tevreden in je werk en privé? Hoe laad jij jezelf op? Waar wordt je echt blij en gelukkig van? Vanuit mijn jarenlange ervaring begeleid ik je graag in levensvragen zowel in werk als privé met als doel het beste uit jezelf te halen en met passie en plezier te leven en te werken.

Cornalien Stolker

Naam praktijk: Waterdrager
Emailadres: cornalien@waterdrager.nl
Website: www.waterdrager.nl

Plaats: Bussum

Cornalien is als docent verbonden aan de opleiding EssentieCoaching. Ze heeft een coachpraktijk waar klanten terecht kunnen met zowel persoonlijke als professionele vraagstukken. “Alles wat ik tot dan toe geleerd had, kwam voor mij in EssentieCoaching bij elkaar. Eenvoudig, diepgaand, praktisch en effectief”.

Marjolein Nagel

Naam praktijk: Mijn Levenswandel
Emailadres: marjolein.nagel@gmail.com
Website: www.mijnlevenswandel.nl

Hoe wandel jij eigenlijk door het leven? Sta je wel eens stil, kijk je achterom, geniet je van waar je bent? Of ren je maar door, op weg naar verre horizonten en nog verder daarachter? Hoe ziet jouw levenswandel eruit. Waar kom je langs, wat vind je moeilijk, wat inspireert je?

Ik help je bij reflectie op deze vragen en het (her)vinden van inspiratie om weer verder te gaan op je eigen unieke levenspad.

Ik loop graag een stukje met je mee op.

Annie Zijlstra

Naam praktijk: Focus in verbinding
Emailadres: annie@focusinverbinding.nl
Website: www.focusinverbinding.nl

Plaats:  Hilversum

In je werk kun je zo het gevoel hebben dat er meer in zit dan je er nu uit haalt, dat je werkgever eigenlijk heel tevreden is maar jij niet. Dat je in je werk verkrampt, dat het zoveel moeite kost. Je voelt wel dat het niet helemaal klopt maar verder kom je niet. Door het toepassen van direct ervaren kom je dichter bij je gevoel en weet je beter wat echt belangrijk voor je is. Op deze manier verbind je echt met jezelf en dat geeft focus! Dat helpt om alvast kleine stapjes te maken. Kijk voor meer informatie op mijn website of bel me om kennis te maken.

Annemieke Blom

Naam praktijk: Praktijk Oostenburgerpark
Website: www.praktijkoostenburgerpark.nl
Emailadres: info@praktijkoostenburgerpark.nl

Plaats:  Amsterdam

In feite weet je zelf het beste wat goed voor je is. Dat is het uitgangspunt. Toch raken we allemaal soms de weg wel eens kwijt. Iedereen kent situaties die stressvol, moeilijk of pijnlijk zijn, bijvoorbeeld in je werk, in je relatie, met je familie. Die zijn niet prettig, maar ze bieden ons de mogelijkheid tot groei en bewustwording. Je hebt problemen, maar je bént ze niet.
Mijn begeleiding is erop gericht je weer in verbinding te brengen met jezelf. Weer zelf de regie te nemen. Thuis te komen bij jezelf. Dat is de enige plek waar je je echt veilig kunt voelen, ongeacht de uiterlijke omstandigheden. We gaan onderzoeken hoe je langer en meer in verbinding met jezelf kunt blijven. Door vanuit je kern verbinding te maken met de natuur, met anderen, de maatschappij of misschien zelfs wel het grotere geheel, kunnen er mooie dingen op je pad komen. Ook tegenslag en obstakels. Maar jij vindt je eigen manier om daar mee om te gaan.
Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van het herstel na emotionele en narcistische mishandeling.

Overijssel

Wilma van Leeuwen-Bikker

Naam praktijk: Solune
Emailadres:info@praktijksolune.nl
Website: www.praktijksolune.nl

Plaats: Deventer

Ik ben docent bij de opleiding EssentieCoaching. Daarnaast werk ik als trainer, coach en dramatherapeut vanuit EssentieCoaching. Ik begeleid kinderen, en (jong)volwassenen op een positieve, creatieve manier waarin het vinden van het eigen regisseursschap centraal staat. Leven en werken vanuit mijn hart is de rode draad.

Meander van Leeuwen

Naam praktijk: Meandering Coaching
Emailadres: info@me-andering.nl
Website: http://www.me-andering.nl/

Plaats: Deventer

Coaching rondom zwangerschap, bevalling en moederschap.
Coaching – Pakking/massage & zwangerschapsbegeleiding.
In veiligheid begeleid ik jou om weer vol in je kracht, zachtheid en schoonheid te staan.

Utrecht

Gijs van der Woude

Naam: Gijs van der Woude
Emailadres: gijs@woudpartners.nl
Website: www.woudpartners.nl

Plaats: De Bilt

Trainer en Coach leiderschap & persoonlijke groei. Ik ben er voor je met aandacht. Jezelf herontdekken vanuit jouw essentie.

Emmalia Bijker

Naam coach: Emmalia Bijker
Naam praktijk: Emmalia Bijker
Emailadres: emmabijker@gmail.com
Website:  www.yogaemmalia.nl

Plaats: Abcoude

EssentieCoaching nodigt uit om dieper te voelen, in het moment te ervaren wat er gebeurt en terug te komen bij jezelf. Het gaat om de essentie, eenvoud en er met volle aandacht zijn. Voortdurend alert zijn, maskers om niet echt te hoeven zijn en verkrampingen kunnen bewust losgelaten worden en geeft ruimte om het nieuwe te verkennen.

Ghita Hulster

Naam coach: Ghita Hulster
Naam praktijk: Shadowfax Coaching
Emailadres: ghita@shadowfaxcoaching.nl
Website: www.shadowfaxcoaching.nl

Plaats:  Doorn

Shadowfax Coaching begeleidt individuen, groepen en teams om in beweging te komen of een nieuwe route te kiezen en zo vanuit vertrouwen in verbinding te zijn met zichzelf en elkaar. Mijn aanpak is gericht op het direct ervaren van wat er is en op de groei van het basisvertrouwen. Je bent dan autonoom in het maken van keuzes en het bepalen van je eigen
richting. Open, krachtig en met focus leven vanuit het nu. In mijn werk zijn paarden mijn gewaardeerde collega’s die samen met mij meer diepte in interventies kunnen aanbrengen.

Donna Kromwijk

Naam coach: Donna Kromwijk
Naam praktijk: Zachte Kracht
Emailadres: info@zachtekracht.com
Website: http://www.zachtekracht.com/

Plaats:  Bunnik

Documentaire, workshops, coaching & projecten
Voor bezield leven en samenleven.

Als coach begeleid ik jou graag om in dieper contact met jezelf te komen en te blijven. Om steeds aandacht te hebben voor wat jij voelt en wilt en van daaruit je leven concreet vorm te geven. En om zo gemakkelijker om te gaan met je uitdagingen van dit moment.

Jacintha Batenburg

Naam coach: Jacintha Batenburg
Naam praktijk: Jacintha Batenburg coaching & projecten
Website: www.praktijkjacinthabatenburg.nl
Emailadres: jm.batenburg@live.nl

Plaats: Kockengen

Het werken met mensen heeft in mijn leven altijd een rol gespeeld. Begonnen ooit als verpleegkundige, in 1979, waar het werk voornamelijk gericht was op de lichamelijke zorg en heling de buitenkant zou je kunnen zeggen, breidde mijn passie voor zorg en verbinding zich in de loop der jaren steeds meer uit naar de holistische benadering van mezelf en de ander. Kijken naar mezelf en de ander voorbij de buitenkant, de persoonlijkheid, de zogenaamde afwijking of het drama is voor mij de essentie in het werken met mensen. Iemand op een dieper niveau aanraken en zijn of haar eigen potentie en kracht laten (her)ontdekken is de basis van mijn werkwijze.

Annemieke Vink

naam praktijk: ViaVink
emailadres: annemieke@viavink.com
website: www.viavink.com
plaats: Utrecht

Ik ondersteun mensen die door ziekte of beperking niet meer kunnen wat ze konden. Ik help je bij het hervinden van veerkracht en nieuwe perspectieven. Ook kan ik je re-integratietraject bieden richting passend werk.
Als coach ben ik sensitief, helder en analytisch. Op een natuurlijke, respectvolle manier spiegel ik en zet je in beweging. Soms kies ik er juist voor om te vertragen en stil te staan. Daardoor kan voelbaar worden wat er in je speelt.
Ik heb veel kennis van ziektebeelden en beperkingen, en specifieke expertise in stress-gerelateerde aandoeningen en SOLK-klachten. Ik ken de uitdagingen van leven met beperkte belastbaarheid uit eigen ervaring. Mensen zeggen vaak, dat ze zich daardoor begrepen en geïnspireerd voelen.

Naast mijn opleiding als EssentieCoach deed ik cursussen op het gebied van mindfulness, lichaamsgericht werk, Dru-Yoga, familieopstellingen en oplossingsgericht coachen.

Zeeland

Zuid-Holland

Leontine Rodewijk

Naam coach: Leontine Rodewijk
Naam praktijk: Spiegelbeeld in kunst
Emailadres: info@spiegelbeeldinkunst.nl
Website: www.spiegelbeeldinkunst.nl

Plaats: Leiden

Als EssentieCoach en beeldend kunstzinnig therapeut neem ik de hele mens waar met zijn geschiedenis, persoonlijkheid en kwaliteiten. Zeer doeltreffend dragen EssentieCoaching en o.a. teken-, schilder- en boetseermethoden bij aan het werken aan persoonlijke thema’s. Ik geef ook aandachtstrainingen voor meer levensregie en meer integriteit.

Hannah Hansen

Naam coach: Hannah Hansen
Naam praktijk: Hannah Coaching
Emailadres: info@hannahcoaching.nl
Website: www.hannahcoaching.nl

Plaats: Schoonhoven

Graag ga ik samen met jou op zoek naar de antwoorden op je levens- en loopbaanvragen. Tijdens de reis leer je jezelf beter kennen en krijg je inzicht in je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en je potentieel.

Specialisatie:
Begeleiden van hoog gevoelige mensen
Verwerken van traumatische ervaringen

Dianne van Loon

Naam coach: Dianne van Loon
Naam praktijk: dianne@home
Emailadres: diannevanloon@hotmail.com

Plaats: Rotterdam

“tijd om thuis te komen” Als mens en als coach ben ik serieus, speels en aandachtig aanwezig.

Ik bied je mijn levens- en werkervaring om met jou licht te laten schijnen op wat je beperkt en wat je bekrachtigt om voluit te leven.
Ik nodig je uit om JA te zeggen tegen Leven, tegen Alles, tegen Jezelf! -je bent welkom-
Voor meer informatie kun je ook kijken op LinkedIn (klik hier) en ik ben telefonisch bereikbaar: 06-40189083

Jolanda Verstraate

Naam coach: Jolanda Verstraate
Naam praktijk: CiEP Training & Coaching
Emailadres: jolanda.verstraate@ciep.com
Website: www.ciep.com/jolandaverstraate

Plaats:  Den Haag

Als trainer/coach werk ik met mensen die stress en druk ervaren in hun werk, burn-out klachten hebben of weer aan het re-integreren  zijn na een burn-out. Door middel van EssentieCoaching maak ik weer verbinding tussen het hoofd en het lichaam. Zodat je beter in contact komt met je gevoel en zo ook je eigen grenzen in het werk beter kan voelen, aangeven  en bewaken.